de-vlaschaard

Top 4 bezienswaardigheden Hoofddorp

Hoofddorp is een plaats in Noord-Holland. Hoofddorp is kleiner dan omliggende steden, zoals Amsterdam of Haarlem. Toch is er een hoop te zien in Hoofddorp, zo kun je er naast wandelen ook gezellig uit eten. Als je van pizza’s houdt, is Woodstone pizza in Hoofddorp een aanrader. Naast fantastische pizza’s serveren ze hier ook goede wijnen. Benieuwd wat je nog meer kan zien in Hoofddorp? 

Het fort, de oude bescherming van de stad 

Het fort van Hoofddorp is indrukwekkend. Het is een verborgen schat in het hart van het Haarlemmermeer. Tevens staat het fort op de werelderfgoedlijst van Unesco, daar kom je niet zomaar op. Het fort is voor die tijd ver ontwikkeld en bood plaats aan ongeveer 200 man. Het staat in de linie om de hoofdstad te beschermen. In vergelijking met andere forten uit de linie had dit fort een technische ontwikkeling, die vergevorderd was. Het dak is begroeid met gras en planten, waardoor het fort vanuit de lucht minder opvalt. 

De korenmolen van Hoofddorp

Deze prachtige vrijstaande molen is een stukje Nederlandse geschiedenis. In het buitenland wordt vaak gedacht dat alle Nederlanders een molen in bezit hebben, als je in het bezit bent van de Eersteling zou je daar trots op mogen zijn. Prachtig vrijstaand een erg mooi aanzicht vanaf het wandel-/fietspad. Ook is er in Hoofddorp een café met gelijke benaming te vinden. 

Voor wie geen zin heeft om monumenten te bezoeken 

De escape room van Hoofddorp gelegen aan het Haarlemmermeerse bos. Een groot wit gebouw en binnen? Daar moet je proberen zo snel mogelijk naar buiten te komen. In deze escape rooms draait het erom dat je binnen 60 minuten uit de kamer bent ontsnapt. 

Het grootste vliegveld van Nederland

Het is dan misschien een beetje valsspelen, maar ook Schiphol kan gezien worden als bezienswaardigheid. We zeggen niet dat je de hele dag vliegtuigen moet spotten, maar als je er toch bent is het zeker de moeite waard om te gaan kijken. 

Bovenstaand zijn vier bezienswaardigheden in Hoofddorp. Als je het wandelen of fietsen even niet meer ziet zitten, kun je stoppen om een hapje te eten. Met verschillende restaurants kun je kiezen voor een gezonde snack of een verse ovengebakken pizza.