de-vlaschaard

Gezond onverzadigde vetten in het koolhydraatarm dieet

Het klinkt misschien raar maar koolhydraatarm eten is eigenlijk gezond eten. Dat komt omdat je minder toegevoegde suikers eet en meer groente en fruit. In het koolhydraatarm dieet eet je veel onverzadigde vetten die bijzonder gezond zijn voor je lijf. Groente en fruit bevatten natuurlijk ook wel suiker maar dat zijn natuurlijke suikers dus dat kan opzich geen kwaad. Veel mensen eten koolhydraatarm als ze willen afvallen en gezonder willen zijn in het leven, dat is best wel goed ! Maar je moet er wel rekening mee houden dat je niet te weinig gaat eten want je moet nog steeds wel voldoende eten en de juiste hoeveelheid koolhydraten binnen krijgen anders kom je er als nog niet zo ver mee ! Als je koolhydraatarm eet dan moet je tot wel zes keer per dag eten :

 • Ontbijt
 • Tussendoortje
 • Lunch
 • Tussendoortje
 • Avond eten
 • Tussendoortje

Het lijkt veel maar dat valt opzich mee, waarschijnlijk haal je net de 100 koolhydraten zelfs ! Groente bevat namelijk niet zo veel koolhydraten en het wordt je aangeraden om 250 gram groente te eten per dag ( wat eigenlijk niet iedereen vol houdt). Als je de 250 gram per dag groente vol houdt met de rest van de levensmiddelen, dan is dat goed voor je lichaam.

Wat zijn voldoende koolhydraten

Het is best wel belangrijk om sowieso 30 gram koolhydraten te eten per dag. Koolhydraten zijn suikers en zetmeel en koolhydraten zijn belangrijk voor je lichaam, vooral voor je hersenen. Daarom is het belangrijk om voldoende koolhydraten te eten zodat je niet ziek wordt. En hou dit zeker aan want er zijn veel mensen die zo min mogelijk of helemaal niks gaan eten om af te vallen, maar zo val je juist niet af omdat je lichaam niks heeft om te verteren. Dus als je lichaam niks heeft om te verteren dan kan je niet afvallen, want dan verstoor je eigenlijk het proces van je lichaam.

Het is ook belangrijk om jezelf te motiveren en om in jezelf te geloven. Probeer positief in het leven te staan en een positieve gedachte te hebben, als je positief blijft dan blijf je ook positief ! Het zou eventueel ook wel handig kunnen zijn om een motivatie lijst voor jezelf te maken, hierbij kan jij jezelf wat vragen stellen zoals het volgende:

 1. Waarom wil ik koolhydraatarm eten
 2. Waarom wil ik afvallen
 3. Het kan zijn dat je wilt passen in een jurk voor een feestje in de toekomst
 4. Misschien eet je te veel ongezond wat niet goed voor je lichaam is waardoor je wilt afvallen
 5. Heeft het met je gezondheid te maken ? Dat er iets mis is met je lichaam waardoor je wilt afvallen
 6. Waarom vindt je het eten van koolhydraatarm eten deze periode belangrijk voor jezelf

Er zijn vast wel nog meer vragen die jij jezelf zou kunnen stellen maar dit zijn even de voorbeeld vragen. Het is ook belangrijk om lekker in je vel te zitten als je koolhydraatarm gaat eten, dus voel je niet gedwongen omdat anderen het willen, want jij moet het willen !! Het is jou lichaam en niet die van iemand anders ! Als je het voor iemand anders doet dan kan het zijn dat je ongelukkig wordt en dat kan lijden tot depressiviteit en dat moet je zeker niet hebben voor jezelf. Dus maak het leuk en creatief voor jezelf en maak een lijstje voor jezelf van de volgende dingen die jij leuk en lekker vindt. Probeer wel gevarieerd te eten en van alles uit te proberen.