de-vlaschaard

Hoe maak je de perfecte pizzabodem?

Zelf pizza maken? In dit artikel lees je hoe je de perfecte pizzabodem maakt. Toch geen zin om zelf aan de slag te gaan en wil je lekker snel klaar zijn? Gebruik dan Pizzabodems van Monte Pizza Crust.

Tips

Voor een goede pizzabodem is de techniek minstens net zo belangrijk als de ingrediënten. Deze tips helpen je om de lekkerste pizzabodem ooit te maken. 

1: Kneden, kneden, kneden

Haastig pizzadeeg maken? Geen goed idee. Het is namelijk belangrijk om het deeg goed te kneden en dat heeft tijd nodig. Met het kneden activeer je de gluten en die zorgen voor een heerlijk luchtige bodem.

2: Minimaal een uur laten rijzen

Het deeg moet minimaal een uur rijzen. Hierbij is het belangrijk dat het op een warme plek staat zonder tocht. Hierdoor wordt je deeg luchtiger en krijgt het meer smaak.

3: Rustig aan met de toppings

Het is verleidelijk om een heleboel lekkers op je pizza te doen, maar dat is geen goed idee. Een dunne laag toppings is beter, dan proef je alle smaken goed.

4: Hitte

Een hete oven is essentieel bij het maken van een lekkere pizza, dit zorgt namelijk voor een knapperige bodem. Zet de oven op 250 graden, als dat niet mogelijk is zet hem dan zo heet mogelijk.

Ingrediënten: 500 gram bloem, 275 – 290 ml lauwwarm water, 7 gram gedroogde gist, 10 gram zout, 2 eetlepels olijfolie

Aan de slag!

Meng alle ingrediënten in een kom en mix het tot een samenhangend deeg. Kneed het deeg met je handen voor ongeveer 10 minuten. Als het nog een beetje droog is, voeg dan wat water toe.

Is het juist te nat? Doe er dan nog wat bloem bij. Dek het deeg af met bijvoorbeeld een theedoek. Laat het deeg minimaal een uur rijzen.

Met het deeg kan je 2 grote, of 4 kleinere pizza’s maken. Verwarm de oven voor op 250 graden. Bedek de bakplaat of pizzasteen met wat bloem. Vorm het deeg tot pizzabodems. Doe je saus en topping erop en zet het in de oven voor ongeveer 15 minuten.