de-vlaschaard

De verschillen tussen kraanwater en bronwater

Water is water, toch? Dat lijkt zo, maar er zijn wel degelijk verschillen tussen kraanwater en bronwater. In dit artikel bespreken we deze verschillen, en leggen we uit welke soort water het beste is in welke situatie. Op deze manier weet je precies wat je in huis moet halen, en hoef je niet langer twijfels te hebben.

Wat kraanwater is

Kraanwater is water dat uit de openbare waterleiding komt. Dit betekent dat het water door de gemeente of een andere overheid wordt aangeleverd, en voldoet aan strenge veiligheidsnormen. Het is dus heel veilig om te drinken, maar er zitten wel mineralen in het water die soms wat anders smaken. Zo kan het water een chloor- of ijzergeur hebben, en kan het een beetje troebel zijn. Dit is echter niet erg, en het water voldoet gewoon aan de strenge eisen van de overheid.

Wat is bronwater?

Bronwater daarentegen komt rechtstreeks uit een bron, en is niet door een overheid gecontroleerd. Dit betekent dat het water niet altijd even veilig is, en er kunnen bacteriën of virussen in zitten. Het is dus belangrijk om goed te letten op de herkomst van het water, en ervoor te zorgen dat je het bij een betrouwbare bron koopt. Op deze manier weet je zeker dat het water schoon is.

Het verschil tussen bronwater en kraanwater

De belangrijkste verschillen tussen bronwater en kraanwater zijn het volgende:

 

– Kraanwater is door de overheid gecontroleerd, waardoor het veilig is om te drinken. Bronwater is niet gecontroleerd, waardoor er soms onzuiverheden in zitten.

 

– Kraanwater bevat mineralen die soms anders smaken. Bronwater kan een andere smaak hebben, afhankelijk van de bron waar het vandaan komt.

 

– Kraanwater is vaak iets goedkoper dan bronwater. Dit komt omdat het water al door de overheid is gefilterd, en je dus niet hoeft te betalen voor een extra filter.

 

Kortom, er zijn dus wel degelijk verschillen tussen kraanwater en bronwater. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden, zodat je weet wat je in huis haalt. Wil jij graag goed kraanwater hebben? Kies er dan voor om een waterontharder te kopen. Met een waterontharder wordt jouw kraanwater goed gefilterd. Op deze manier weet je zeker dat je heerlijk water binnenkrijgt. Met een waterontharder in Den Haag komt het altijd goed.