de-vlaschaard

Zo kun je het beste je bedrijfsafval scheiden

Scheiden is niet alleen belangrijk, het is vaak ook noodzakelijk. Restafval is immers de duurste afvalvorm en het is zonde van het geld om al je afval bij het rest weg te gooien. Het is daarom verstandig om je afval te scheiden. Zowel het afval in je persoonlijke leven, als je bedrijfsafval. In dit artikel geven we je tips voor het scheiden van je bedrijfsafval.

Zorg voor de juiste containers

De juiste containers en afvalbakken zijn belangrijk als je je afval goed wilt scheiden. Door aan de slag te gaan met verschillende containers, kun je het afval gemakkelijk op verschillende plekken inleveren. Zorg dus bijvoorbeeld voor een gesloten container voor GFT afval en zorg voor een ruime container voor papier afval. Op die manier wordt het scheiden al een stuk gemakkelijker.

Weet welk afval je produceert

Ga je scheiden, dan is het belangrijk dat je weet met welke afvalstromen je te maken hebt. Ga daarom eens na wat voor afval er op je bedrijf wordt geproduceerd. Op kantoren heb je vaak te maken met veel papierafval, maar kun je ook te maken krijgen met gft en natuurlijk plastic. Werk je in een andere industrie, dan kan het ook gebeuren dat je met andere afvalstromen zoals hout of glas te maken krijgt.

Vraag je personeel mee te werken

Jij bent natuurlijk niet de enige die afval produceert, je werknemers doen dat ook. Het is dan ook goed om je werknemers duidelijk in te lichten over de manier waarop jullie gaan recyclen. Leg duidelijk uit welk afval in welke container gaat en zorg ervoor dat alle containers gelabeld zijn. Zo maak je het voor je werknemers gemakkelijk om afval te scheiden en zorg je ervoor dat alles goed blijft gaan.

Voorkom vervuiling van afvalstromen

Scheiden gaat fout wanneer er te veel van een andere afvalstroom in de ene afvalstroom terecht komt. Gebeurd dat, dan kan het afval niet meer op de juiste manier verwerkt worden en heeft het scheiden dus geen nut. Dat is natuurlijk zonde. Houd daarom goed in de gaten dat het afval echt de juiste container in gaat.