de-vlaschaard

Heerlijke warme maaltijd aan huis bezorgen of zelf maken?

Ben jij gek op lekker eten? In België zijn verschillende maaltijdservices actief die warme maaltijden aan huis kunnen bezorgen. Je kunt natuurlijk ook zelf gaan koken met een maaltijdbox of online recept. In deze blog delen we meer informatie over het bezorgen van maaltijden, maar we bieden eerst en lekker recept voor een warme maaltijd. Vandaag maken we een heerlijke eenvoudige en low budget soep op basis van restjes uit de koelkast. Het gaat een groentesoep worden. Dit is erg lekker met verse bosui en een paar stengels bleekselderij erbij. In de diepvries vind ik nog gamba’s. Die gaan er ook doorheen! In dit artikel lees je het recept voor een groentesoep met gamba’s.

Groentesoep in België (4 personen):

Wat heb je allemaal nodig voor deze groentesoep met gamba’s?

 • 25 gram boter
 • 1 ui gesnipperd
 • 1 sjalot gesnipperd
 • 2 stengels bleekselderij
 • 5 bosuitjes
 • 1 eetlepel bloem
 • 2 blokjes groentebouillon
 • 2 liter water
 • kookroom
 • 1/2 bekertje vermicelli (100 gram)
 • 1 bekertje gamba’s

Stap voor stap soep recept:

 1. Basis: Begin met het snipperen van de ui en sjalot. Doe dan 25 gram boter in de soeppan en laat deze zachtjes smelten. Doe daarna de ui en sjalot in de pan en fruit deze 5 minuten op matig vuur. Voeg 1 eetlepel bloem toe naar wens.
 2. Bouillon: Breng ondertussen 2 liter water aan de kook. Voeg dan 2 blokjes groentebouillon toe en laat ze oplossen. Voeg daarna de bouillon toe aan de ui en sjalot.
 3. Soep afwerken: Haal de pan van het vuur en pureer dan de soep met de blender. Snijd dan de bosuien in kleine ringetjes. Snijd daarna de bleekselderij in kleine stukjes. Voeg alle groente toe aan de soep. Doe dan 1/2 beker vermicelli erbij. Voeg een scheutje kookroom toe (optioneel). Breng alles aan de kook en laat dan nog 5 minuten zachtjes doorkoken. Voeg peper en zout toe naar wens.

Serveertips

Je kunt deze soep serveren met gamba’s. Zorg ervoor dat je de gamba’s op tijd uit de diepvries haalt. Leg ze dan even op een keukenpapiertje, zodat het vocht weg kan. Marineer de gamba’s door 1/2 eetlepel viskruiden te mengen met 2 eetlepels olijfolie in een schaaltje. Doop dan alle gamba’s hierin en leg ze nog even terug op het keukenpapiertje om te marineren. Bak de gamba’s in 2 minuten op hoog vuur. Je ziet ze daarna langzaam roze worden. Voeg ze toe aan de soep en smullen maar!

Maaltijden bestellen in België

Wil je liever zelf genieten van lekker eten zonder dat je daar heel veel moeite voor hoeft te doen? Probeer dan eens een maaltijdservice. Via zo’n maaltijdvoorziening of maaltijdbedeling kun jij warm gerechten aan huis laten leveren voor een aantrekkelijke prijs. Er zijn verschillende leveranciers zoals Delimeal en Mealhero. Ook Fresheo en Yumbel leveren kant en klaar maaltijden aan huis. Je kunt via internet eenvoudig de verschillende Belgische maaltijdservices vergelijken en een proefpakket aanvragen.

 

Bron: maaltijdservice warmemaaltijden.be